У російського ВПК серйозні проблеми з сучасною оптикою та електронікою – Юсов

У російського ВПК серйозні проблеми з сучасною оптикою та електронікою – Юсов

Ексклюзив
Укрінформ
Низка факторів свідчать про певну кризу російського військово-промислового комплексу (ВПК).

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, ВПК Російської Федерації зараз переважно зорієнтований на розконсервацію і модернізацію або відновлення старої радянської техніки. “Можливості щодо глибокої модернізації виробництва нових озброєнь суттєво зменшилися через запровадження санкцій”, – зазначив представник ГУР МОУ.

У цьому контексті Юсов додав, що росіяни мають серйозні проблеми з сучасною оптикою, електронікою, чіпами і схемами. Він підкреслив, що наразі немає однозначного джерела, яке би дозволило Росії вирішити ці проблеми.

Читайте також: НАЗК внесло вісім ключових підприємств білоруського ВПК до списку кандидатів на санкції

“Також ворог шукає снаряди для ракетних систем залпового вогню, артилерії, хоча це не високотехнологічна і сучасна зброя. Це свідчить про певну кризу потужностей ВПК Росії”, – резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадного генерала Олексія Громова, російський військово-промисловий комплекс (ВПК) спроможний виробляти за місяць близько 100 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-