На Мелітопольському напрямку є просування вглиб оборони РФ - Нацгвардія

На Мелітопольському напрямку є просування вглиб оборони РФ - Нацгвардія

Укрінформ
Нацгвардійці, що входять до складу підрозділів “Гвардії наступу”, у взаємодії зі Збройними силами України на минулому тижні просунулися углиб оборони росіян на Мелітопольському напрямку.

Про це під час брифінгу поінформував тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович, передає кореспондент Укрінформу.

“На Мелітопольському напрямку завдяки професійним діям та підтримці артилерії особовий склад штурмових груп бригад “Гвардії наступу” у взаємодії із підрозділами ЗСУ на окремих напрямках мав успіх та просунувся углибину оборони ворога”, - сказав він.

Читайте також: Сили оборони закріплюються на напрямку Новоданилівка-Новопрокопівка - Маляр

За словами Уршаловича, під час проведення наступальних дій нацгвардійці ліквідували до роти росіян та захопили їхні позиції, а поблизу Новопрокопівки - знищили МТЛБ РФ.

Представник НГУ зазначив, що минулого тижня на Лиманському, Донецькому, Херсонському та Мелітопольському напрямках якісно відпрацювали групи аеророзвідки 27-ї Печерської бригади — вони виявили і знищили 7 танків, 5 САУ, 17 гаубиць, протитанкову гармату МТ-12, ББМ, 8 одиниць автомобільної техніки, радіолокаційну станцію “Соболятник” та броньовану ремонтну евакуаційну машину.

Т.в.о. директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії поінформував, що протягом тижня на Лиманському, Мелітопольському та Херсонському напрямках артилеристи НГУ у ході вогневої підтримки підрозділів Сил оборони виконали близько 690 вогневих завдань.

“Підтверджено знешкодження близько 70 осіб противника. Окрім того, знищено 1 бронетранспортер, гаубицю Д30Ю протитанкову гармату, 1 МТЛБ, 2 міномети з розрахунками та 4 польових сховища з боєкомплектом”, - сказав він.

Читайте також: Кулеба порадив критикам контрнаступу приїхати і спробувати звільнити хоча б один сантиметр

За його словами, на Лиманському напрямку РФ продовжує наступальні дії з метою витіснення підрозділів Національної гвардії за бар'єрний рубіж.

Уршалович заявив, що на Херсонському напрямку підрозділи НГУ продовжують виконання стабілізаційних заходів, здійснюють спостереження за повітряним, водним та наземним простором і забезпечують підтримку дій Сил оборони.

Представник Національної гвардії України розповів, що загалом упродовж минулого тижня РФ основні зусилля зосереджувала на стримуванні наступу українських військ, спробах повернути раніше втрачені території та покращити своє тактичне положення на окремих напрямках. “Також ворог не припиняв диверсійно-розвідувальну діяльність у прикордонних районах”, - сказав він.

Як повідомлялося, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що українські оборонці закріплюються на досягнутих рубежах на півдні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-