На Таврійському напрямку за добу ЗСУ знищили 32 одиниці бойової техніки РФ

На Таврійському напрямку за добу ЗСУ знищили 32 одиниці бойової техніки РФ

Укрінформ
На Таврійському напрямку за добу українські військові знищили 32 одиниці бойової техніки росіян, серед якої – 10 автомобілів, 2 танки і 8 ББМ.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

«Минулої доби ми знищили 32 одиниці бойової техніки (росіян – ред.). Це, зокрема, 2 танки, 8 ББМ, 5 артилерійських систем, 2 РСЗВ, 4 БПЛА та 10 автомобілів. І ми продовжуємо вибивати логістику ворога. Минулої доби було знищено 11 складів з боєприпасами. І це дуже впливає на їхні (росіян – ред.) вогневі можливості», - сказав він.

Читайте також: Морпіхи за добу знищили 24 російські дрони

Окремо Штупун зазначив, що українські військові продовжують продавлювати оборону росіян. За його словами, це дається досить важко, але українські воїни просуваються уперед.

«На деяких напрямках фіксується і те, що ворог відходить і хаотично намагається закопатися. Цей хаос свідчить про те, що вони можуть сісти у тюрму, майже одразу, тому вони намагаються триматися за кожен пеньочок, скажімо так. Але підготовлені лінії у них ще досить потужні», - заявив речник.

Відповідаючи на питання, скільки військових РФ перекидає із Херсонщини на Запорізький напрямок, він розповів, що росіяни втрачають безповоротно на добу десь близько 100 осіб.

Читайте також: У районі Олешківських Пісків Сили оборони знищили російську гаубицю

«І це тільки безповоротні. Є ще поранені, полонені. Минулої доби 305 осіб вони втратили загалом - тобто, з пораненими та безповоротними. Вони намагаються це латати, але це досить низько вмотивовані і різної якості підготовки війська. Тобто, це такий сумбур виходить у них уже», - сказав Штупун.

Як повідомлялося, 26 серпня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявив, що на Таврійському напрямку росіяни за добу втратили 19 одиниць техніки і п’ять складів боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-