Стали відомі імена пілотів, які загинули в авіакатастрофі на Житомирщині

Стали відомі імена пілотів, які загинули в авіакатастрофі на Житомирщині

Укрінформ
Стали відомі імена трьох бойових пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних сил Збройних сил України, які загинули в авіакатастрофі у Житомирській області 25 серпня.

Як передає Укрінформ, у Фейсбуці Бригада тактичної авіації міста Васильків повідомила, що 25 серпня в небі Житомирщини під час виконання бойового завдання зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39.

Загинули троє пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр". Під час повномасштабної агресії РФ кожен із них був задіяний у виконанні повітряних операцій із захисту України, в тому числі тактичних завдань на Східному та Запорізькому напрямках.

Серед загиблих - майор В’ячеслав Мінка, який проживав у Київській області. Він повернувся в авіацію у 2015 році, після нападу російських агресорів на Україну. З початком повномасштабного вторгнення пілот мав понад 200 годин нальоту. Був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

Читайте також: Ігнат прокоментував загибель пілота Juice в авіакатастрофі на Житомирщині

Також загинув майор Сергій Проказін, який проживав у Полтавській області. 24 роки життя він присвятив авіації: від льотчика до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів. Побратими згадують його непересічну посмішу, щирість, вміння прийти на допомогу у непростих ситуаціях, підкреслили у бригаді.

Крім того, загинув капітан Андрій Пільщиков (родом із Харкова) з позивним “Juice”. Він присвятив авіації 8 років життя. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту, зокрема під час виконання бойових завдань в складних умовах обстановки. "Здобув низку державних та відомчих нагород. Був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16", - зазначили у бригаді.

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня на Житомирщині під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів загинули.

За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією "порушення правил польотів або підготовки до них" (ст. 416 Кримінального кодексу України). Проводяться першочергові слідчі дії, здійснюється огляд місця події, допитуються свідки, призначено комплекс експертиз, які будуть проведені у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Державне бюро розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-