В Україні змінили порядок тримання військовополонених

В Україні змінили порядок тримання військовополонених

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку тримання військовополонених.

Про це інформує Міністерство юстиції у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, змінами передбачається, що у період воєнного стану в Україні та протягом двох років після його припинення чи скасування табори для тримання військовополонених виконують функції виправних колоній щодо військовополонених, засуджених до позбавлення волі на певний строк або до довічного позбавлення волі.

Читайте також: Близько 20% російських полонених здаються добровільно – Буданов

Також визначається, що тримання засуджених військовополонених здійснюється окремо від інших військовополонених відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

У Мін’юсті зазначають, що вказані зміни внесено з метою приведення положень Порядку у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування установ виконання покарань та установ попереднього ув'язнення в період воєнного стану».

«Завдяки обмінам кількість військовополонених природно зменшується. Тому потреби створювати нові місця для утримання російських військовополонених немає. Усі вони утримуються на належному рівні, відповідно до стандартів, встановлених міжнародними договорами», — повідомила заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька.

Читайте також: Україна ініціює створення змішаних медичних комісій для обміну полоненими - Юсов

У міністерстві зауважують, що в Україні функціонує спеціальний табір для військовополонених, де утримуються ті з них, щодо яких немає близьких очікувань щодо обміну.

Як повідомлялося, за даними Офісу омбудсмана, військовополонені з РФ утримуються в Україні відповідно до вимог Женевської конвенції, вони можуть надсилати та отримувати листи від рідних, для них також створено робочі місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-