Єрмак і Салліван обговорили першочергові оборонні потреби України

Єрмак і Салліван обговорили першочергові оборонні потреби України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном першочергові оборонні потреби України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Під час телефонної розмови, яка відбулася напередодні, Єрмак поінформував Саллівана про актуальну ситуацію на фронті та дії українських військ із метою звільнення територій України. Сторони обговорили першочергові оборонні потреби України.

Керівник ОП подякував «за лідерство США в коаліції винищувачів та рішення, які дали змогу розпочати процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та відкривають шлях до отримання Україною цих сучасних бойових літаків».

Читайте також: Українці мають повне моральне право атакувати Росію на її територіїсенатор США

Єрмак і Салліван також обговорили важливість Формули миру й переговорів про безпекові гарантії в межах Спільної декларації про підтримку України.

Керівник ОП подякував Президенту США Джозефу Байдену, обом палатам Конгресу та всьому американському народові за допомогу й підтримку України в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Читайте також: У повітряній коаліції вже 14 країн, їхня кількість збільшується майже щотижня – Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, сенатор США Ліндсі Грем заявив, що США витратили менше 3% воєнного бюджету на допомогу українським військовим, а вони знищили половину російської армії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-