Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Дискусії про відновлення України – це ознака перемоги

Дискусії про відновлення України – це ознака перемоги

Блоги
Укрінформ
Шимон Перес, президент Ізраїлю, який розвивається в неперервному воєнному стані, сказав: «Великі країни руйнуються, коли їх народ втрачає впевненість у власних силах».

Живучи дев’ятий рік у стані війни, переживаючи без перебільшення геноцид українського народу, нам потрібні нові джерела сил. З них ми будемо черпати потугу, як тільки находитиме апатія і бажання покинути боротьбу. Одним з таких джерел – є роздуми про відновлення країни. Очікувати перемоги, щоб тільки тоді розпочати такі розмови, хибний шлях. Саме міркування, дискусії про наше відродження, є справжньою ознакою перемоги. В Україні має розпочатись всенародний діалог про відновлення України. Кожний українець має право розповісти своє бачення відродження України, та її подальшого розвитку. Інтелектуали, просвітники, священики або об’єднуються і згуртовують людей, навколо роздумів про відновлення України, або ж опиняться осторонь національного діалогу.

У випадку відсутності власної відповіді на питання: як має жити Україна далі? нам знову нав’яжуть своє бачення, ті кого наше майбутнє цікавить найменше. Відродження України відбудеться тоді, коли кожний українець навчиться бути автором змін. Пропаганда радянської та й сучасної неорадянської російської імперії полягала в тому, щоб вбити віру громадянина країни в те, що він на щось впливає. Людей привчали до того, що усі рішення прийме хтось зверху. Тому руйнація мрій на відновлення радянської імперії в хворих головах наших сусідів, почнеться з розуміння кожного українця, що він може бути автором змін. Дискусії про відновлення України – це велика картина майбутньої країни, в якій кожний українець бачить себе не віддаленим користувачем, а творцем. Реальність може бути краща за картинку за умови, що зможемо опанувати мистецтво творити зміни в собі, близьких та й в усій Україні.

Ігор Скрипніченко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-