Сапери Нацгвардії за тиждень розмінували майже 280 гектарів

Сапери Нацгвардії за тиждень розмінували майже 280 гектарів

Укрінформ
Групи розмінування Національної гвардії упродовж минулого тижня обстежили 276 гектарів земель і знешкодили 110 вибухонебезпечних предметів.

Про це під час брифінгу повідомив тимчасовий виконувач обов'язків директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії Микола Уршалович, передає кореспондент Укрінформу.

«Триває розмінування територій сільськогосподарського призначення на деокупованих територіях Херсонської області. Групи розмінування упродовж тижня обстежили 270 гектарів сільськогосподарських земель та знешкодили 20 вибухонебезпечних предметів», - зазначив він.

Читайте також: На Миколаївщині гуманітарне розмінування провели на площі 60 тисяч гектарів

За його словами, минулого тижня групи розмінування Нацгвардії працювали і у Харківській, Донецькій, Запорізькій та Миколаївській областях.

«За минулий тиждень ними було обстежено 6 гектарів територій, 2 кілометри доріг, у результаті чого було виявлено і знешкоджено 90 ВНП», - сказав Уршалович.

Також він поінформував про залучення нацгвардійців до забезпечення громадської безпеки в країні. «Для запровадження комендантської години та несення служби із забезпечення громадської безпеки у 33 населених пунктах держави щодоби залучаються близько 1000 військовослужбовців НГУ та 38 кінологів із службовими собаками. Близько 2700 гвардійців щодобово здійснюють надійну охорону 111 об’єктів регіонального і місцевого значення», - зазначив Уршалович.

Читайте також: На Харківщині повністю розмінували звільнене село Циркуни

Крім того, за словами представника Нацгвардії, 2200 військовослужбовців на 127 блокпостах забезпечують встановлення особливого режиму в’їзду і виїзду до населених пунктів, перевірку документів, огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині гуманітарне розмінування провели на площі 60 тисяч гектарів.

Фото: Юлія Свириденко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-