Загарбники готуються до нової хвилі мобілізації на ТОТ Луганщини – Центр нацспротиву

Загарбники готуються до нової хвилі мобілізації на ТОТ Луганщини – Центр нацспротиву

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Луганської області російські загарбники продовжують порушувати права людини, мобілізуючи місцеве населення до лав армії ворога.

Як передає Укрінформ, про це Центр національного спротиву повідомив у Телеграмі.

«Так, ще минулого року ворог утворив «військкомати», які сформували списки жителів ТОТ Луганської області з метою постановки на військовий облік призовників, які представляють в основному молоду верству населення регіону. Тепер представники фейкових військкоматів розробили так званий план, відповідно до якого здійснюють обхід щодо проведення звірок наявних призовників на підконтрольних окупантам «підприємствах» та інших «установах»», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Армія РФ готує нові хвилі мобілізації на Запоріжжі

Таким чином окупаційні війська проводять підготовчі дії щодо проведення осіннього призову на «військову службу» жителів ТОТ сходу України.

Як підкреслює Центр національного спротиву, росіяни в черговий раз демонстративно порушують 51 статтю Женевської Конвенції, у якій вказано, що окупаційна влада не має права примушувати осіб, що перебувають під захистом, служити в її збройних силах чи інших силових структурах.

Читайте також: Росія намагається збільшити обсяги виробництва дронів і ракет – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-