Українська розвідка оцінила ймовірність нового «великого наступу РФ»

Українська розвідка оцінила ймовірність нового «великого наступу РФ»

Укрінформ
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький переконаний, що в осяжному майбутньому ми не побачимо від Росії чогось такого, з чим не готові зіткнутись.

Про це він заявив в інтерв'ю Obozrevatel, відповідаючи на запитання про можливий великий наступ Росії, передає Укрінформ.

"Великий наступ Росії пророкували цієї зими, але він провалився. Тепер припускають таку можливість зараз. Я скажу так: ми не побачимо в осяжному майбутньому чогось такого, з чим не готові зіткнутись", - зазначив Скібіцький.

За його словами, сукупність багатьох чинників та реальна ситуація вказує на те, що Росія отримує по зубах і намагається використовувати все, що вона має, аби сповільнити наш наступ, зруйнувати нашу внутрішню єдність, довіру між Україною та нашими партнерами.

"Вони хочуть виграти час, щоб накопичити зброю та відновити боєздатність своєї окупаційної армії. Наше завдання – цього не допустити. Агресор щодня повинен відчувати наш праведний гнів за всі вчинені ним воєнні злочини. І він відчуває", - наголосив представник ГУР.

Він підкреслив, що нашим Силам безпеки та оборони, звісно, нелегко, але у нас немає іншого виходу, крім як продовжувати боротьбу, і українці рухаються вперед мудро і сміливо.

Читайте також: Кремль надає важке озброєння Росгвардії після заколоту Пригожина – британська розвідка

Як повідомлялося, командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що ніхто ніколи не відкидав повторний наступ на Київ. За його словами, це залежить від рішень вищого політичного керівництва Росії. Тобто, ймовірність існує, але станом на зараз вона не підкріплена силами та засобами.

Ще у липні 2023 року заступник міністра оборони Олександр Павлюк розповідав, що повторний наступ росіян на Північ малоймовірний, та у "хворій голові" ворога можуть бути різні божевільні сценарії.

Фото: Corriere della Sera

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-