UNITED24, «Повернись живим» та monobank запустили збір на 10 тисяч дронів-камікадзе

UNITED24, «Повернись живим» та monobank запустили збір на 10 тисяч дронів-камікадзе

Укрінформ
Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим», фандрейзингова платформа UNITED24 і monobank започаткували проєкт «Операція «Єдність», щоб закупити 10 000 дронів-камікадзе для Сил оборони України.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі UNITED24.

«Ця війна — боротьба технологій. Старлінки, морські дрони, системи ситуаційної обізнаності, БпЛА — все це змінює ситуацію на полі бою. Значення простих у використанні та недорогих дронів-камікадзе важко переоцінити. Тож ми раді оголосити збір, який підкреслює важливість об'єднання. Операція «Єдність» — хороший приклад спільної ініціативи великих гравців фандрейзингу заради спільної мети. Ми впевнені, що до нас долучаться десятки українських компаній та сотні тисяч донорів з усього світу», — сказав віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як зазначається, FPV-дрони вартістю 178 мільйонів гривень придбають за кордоном, а в Україні їх дообладнають бойовими частинами загальною вартістю 57 мільйонів гривень.

Закупівлю дронів-камікадзе, а також їхню передачу військам здійснюватиме фонд «Повернись живим».

«Операція «Єдність» — це наша відповідь на один із найчастіших сьогодні запитів від війська — ударні дрони. Спільно з фандрейзинговою платформою UNITED24 і monobank ми не просто придбаємо 10 000 FPV-дронів, всі вони матимуть бойову частину — термобаричні та кумулятивно-осколкові боєприпаси. Такі дрони-камікадзе показали себе ефективними на полі бою, знищуючи десятки одиниць ворожої бронетехніки та випалюючи сотні окупантів із їхніх укріплень», — сказав директор Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим Тарас Чмут.

Читайте також: Мінцифри планує створити Армії РЕБ та роботів

Крім того, серед усіх, хто зробить внесок на дрони-камікадзе, організатори проєкту розіграють спеціальні призи. Виграти можна, до прикладу, бойовий прапор, піднятий у нещодавно звільненому селі П’ятихатки на Запоріжжі, зустріч з амбасадорами UNITED24, 100 платинових карток mono, на п’яти з яких лежать 100 000 гривень тощо.

Як повідомлялось, проєкт UNITED24 заснований за ініціативи Президента України Володимира Зеленського в травні 2022 року. На сьогодні UNITED24 є головною платформою, куди надходять пожертви на підтримку нашої держави. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на ключові потреби.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-