Російських полонених утримують відповідно до міжнародних вимог - Офіс омбудсмена

Російських полонених утримують відповідно до міжнародних вимог - Офіс омбудсмена

Фото
Укрінформ
Військовополонені з РФ утримуються в Україні відповідно до вимог Женевської конвенції, вони можуть надсилати та отримувати листи від рідних, для них також створено робочі місця.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини за результатами відвідування держустанови «Табір для військовополонених «Захід 1», де побували разом із представниками громадських організацій

Підкреслюється, що представникам групи національного превентивного механізму було забезпечено безперешкодне потрапляння до місця несвободи, а також опитування військовополонених РФ.

“Скарги від військовополонених на умови тримання, катування, інших жорстоких, нелюдських aбo таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання не надходили”, - зазначається у повідомленні.

У ході відвідування табору було встановлено, що протягом 2022-2023 рр. для полонених були створені належні побутові та санітарно-гігієнічні умови, які й надалі покращуються. Зокрема, проведено ремонтні роботи в будівлі гуртожитку, де мешкають військовополонені, у приміщенні харчоблоку, даху виробничого цеху №2.

В Офісі омбудсмена підкреслили, що відповідно до вимог Женевської конвенції про поводження з військовополоненими адміністрація табору забезпечила право на листування і здійснення телефонних дзвінків.

Читайте також: Український омбудсмен показав російських полонених перед обміном

«Так, на момент відвідування відбулось більше двох тисяч телефонних розмов. За сприяння Міжнародного комітету Червоного Хреста надіслано 430 та отримано 280 листів. Крім того, адміністрацією табору створено робочі місця для військовополонених», - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що не фіксує скарг від російських військовополонених на умови утримання.

Фото: ombudsman.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-