Литовські військові вирушили до Британії з черговою навчальною місією для бійців ЗСУ

Литовські військові вирушили до Британії з черговою навчальною місією для бійців ЗСУ

Укрінформ
Військові інструктори з Литви вирушили в третю міжнародну місію Interflex з навчання українських військовослужбовців, яка здійснюватиметься у Великій Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT з посиланням на речника ЗС Литви.

До складу групи входять десять військовослужбовців з Училища Збройних сил Литви імені генерала Стасіса Раштікіса, п'ятеро представників Центру бойової підготовки імені генерала Адольфаса Раманаускаса, двоє з Навчального полку Великого гетьмана Литовського Йонушаса Радвіли (Януша Радзивіла) та один з Військово-медичної служби імені Йонаса Басанавічюса.

Читайте також: Україна отримає ракетні комплекси NASAMS від Литви

«Мета навчальної групи - дати українським військовим під час базової військової підготовки знання і навички, необхідні для виживання і досягнення успіху на полі бою. Для військовослужбовців буде організовано навчання поводженню зі зброєю, влучній стрільбі, ідентифікації техніки, медична та інженерна підготовка, а також тактичні навчання в населеній і лісистій місцевості», - розповів майор Кястутіс Чекавічюс, який очолює групу інструкторів.

Як повідомлялося, у Великій Британії за програмою базової підготовки вже пройшли навчання 18 тисяч українських військових.

Фото: facebook.com/LRKAM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-