Загарбники вночі обстріляли Херсон – загинула жінка, є поранені

Загарбники вночі обстріляли Херсон – загинула жінка, є поранені

Укрінформ
Цієї ночі російські загарбники вели обстріли Херсона, загинула жінка, є постраждалі.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, вночі 7 серпня російська армія обстріляла центральну частину Херсона. 

"Близько 00:50 окупанти обстріляли житловий будинок. У 8 мешканців діагностували ситуаційно-невротичну реакцію. До лікарні шпиталізували одну маломобільну особу", - зазначив Прокудін. 

Як підкреслив голова ОВА, під час гасіння пожежі, спричиненої ворожим ударом, постраждали двоє рятувальників. Їх доставили до медзакладу із загальним перегріванням тіла.

Читайте також: Армія РФ вночі завдала ракетного удару по Дніпропетровщині

Через пів години обстріли продовжилися, зауважив Прокудін. Внаслідок влучання артснаряда в оселю загинула 59-річна жінка, 60-річний чоловік був контужений. 

"Близько 03:15 армія РФ знову атакувала будинок. Поранено 93-річну жінку. З мінно-вибуховою травмою та контузією її шпиталізували", - зазначив очільник ОВА.

Як повідомляє в Телеграмі Офіс генерального прокурора, за процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 7 серпня близько 00:05 російські війська вкотре обстріляли Херсон. Снаряди поцілили у приватний та багатоквартирний будинки, виникли пожежі. Під завалами приватного будинку загинула жінка.

Читайте також: На фронті загинув колишній народний депутат Сергій Слабенко

Через нічний обстріл обласного центру щонайменше сім містян травмовані. Дані уточнюються, зазначили в ОГП. 

Прокурори та слідчі поліції проводять першочергові слідчі дії та документують наслідки збройної агресії РФ, підкреслили в Офісі генпрокурора.

Своєю чергою начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко повідомив, що вночі військові РФ обстрілювали всі райони Херсона.

«Вночі було атаковано всі райони м. Херсона», - йдеться у повідомленні.

Мрочко також повідомив, що було влучання по багатоквартирному будинку. Атакували кілька разів за ніч. Одна людина загинула, ще 12 зазнали поранень. Госпіталізували двох рятувальників, які постраждали під час гасіння пожежі.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники за минулу добу, 6 серпня, 30 разів обстріляли Херсонську область, поранивши чотирьох людей.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-