Частина кампанії: в ISW проаналізували атаку українського дрона на танкер РФ

Частина кампанії: в ISW проаналізували атаку українського дрона на танкер РФ

Укрінформ
Удари українських сил по російських військово-морських цілях, ймовірно, є частиною цілеспрямованої кампанії, спрямованої на створення сприятливих умов для проведення більш масштабних контрнаступальних операцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

"Удари українських військово-морських сил, ймовірно, є частиною цілеспрямованої кампанії з перехоплення, спрямованої на створення сприятливих умов для здійснення більших контрнаступальних операцій", - йдеться у повідомленні.

У звіті сказано, що характер та місце розташування судна SIG під час атаки дають змогу припустити, що українські війська мали намір вивести судно з ладу, не спричинивши негативних екологічних наслідків.

«Українські сили вже давно націлилися на міст через Керченську протоку, щоб порушити російську військову логістику на півдні України, і атака на SIG, ймовірно, є частиною ширших зусиль з виведення з ладу суден, що беруть участь у постачанні російських збройних сил», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Витоку палива з пошкодженого поблизу Криму російського танкера не зафіксовано – ЗМІ

Як повідомлялось, у Керченській протоці в результаті атаки морськими безпілотниками пошкоджень зазнав російський танкер-хімовоз SIG, що прийшов із Туреччини.

SIG - комерційний танкер, який ходить під прапором Росії. Повідомляється, що він доставляв авіаційне паливо з Криму до Сирії, за що був включений США в санкційні списки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-