Надводний Чорноморський флот РФ може стати підводним — розробник дронів

Надводний Чорноморський флот РФ може стати підводним — розробник дронів

Укрінформ
Навіть якщо з десяти безпілотних надводних апаратів до цілі доходить лише один, це дуже успішний кейс. Таким чином надводний Чорноморський флот РФ ризикує стати підводним.

Таку думку в інтерв'ю Українському Радіо висловив ідеолог проєкту, член команди розробників UA Dynamics Максим Суботін, передає Укрінформ.

"Це абсолютно феноменальний кейс, який може перевести надводний Чорноморський флот РФ у статус підводного. Думаю, це абсолютно прекрасно для України, тому що контроль акваторії Чорного моря – це не тільки про контроль за акваторією. Логістика угруповання сил окупантів, розташованих на території тимчасово окупованого Криму здійснюється, зокрема, через постачання морськими шляхами. Коли ці конвої відчуватимуть постійну загрозу, то окупанти будуть, по-перше, вибудовувати інші маршрути, не такі зручні. Їм доведеться додавати до будь-якого вантажного судна конвой військового судна, щоб убезпечитися від можливої атаки морськими дронами з боку український Збройних сил", - зазначив Суботін.

Коментуючи атаку ударних дронів на великий десантний корабель російських окупантів "Оленегорський горняк", розробник дронів розказав, що раніше таку роботу виконували бойові плавці. "Люди занурювались, довго пливли, буксирували за собою важкий вантаж із вибуховим пристроєм, кріпили його магнітним способом нижче ватерлінії на якийсь корабель, який був у доці чи на рейді, на якірній стоянці. Це дуже складні операції, які здійснює еліта Збройних сил будь-якої країни, – бойові плавці. І якщо ми можемо берегти життя таких професіоналів із нашого "золотого фонду" тим, що використовуємо роботів, то ми обов’язково маємо це робити", - додав Суботін.

Читайте також: Росія вдвічі збільшила кількість «Калібрів» у Чорному морі

Як повідомлялось, у бухті Новоросійська надводний дрон пошкодив великий десантний корабель "Оленегорский горняк", де перебували близько 100 осіб екіпажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-