Ігнат про опалювальний сезон: Варто очікувати більше на атаки дронів, ніж ракет

Ігнат про опалювальний сезон: Варто очікувати більше на атаки дронів, ніж ракет

Укрінформ
Через брак ракет Росія, вірогідно, завдаватиме удари по критичній інфраструктурі ударними дронами.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання щодо ризиків, які очікують Україну під час наступного опалювального сезону.

“Минулого року у них (РФ — ред.) були великі запаси далекобійних високоточних ракет... вони атакували цими ракетами критичну інфраструктуру, саме об'єкти паливно-енергетичного сектору були атаковані крилатими далекобійними ракетами — це “Калібр”, Х-101, Х-555. Вони цей стратегічний запас використали восени та взимку минулого року. Мабуть, варто очікувати більше на атаки дронів, ніж на атаки ракет, тому що такого запасу ракет, як минулого року, у них немає”, - зазначив Ігнат.

Речник підтвердив, що ракети, які Україна свого часу передала Росії в якості оплати боргу за газ, країна-агресор наразі використовує для терористичних атак.

Читайте також: Сили оборони у середньому знищують 75% ударних дронів ворога - Ігнат

“Такі ракети, як Х-22 повертаються сьогодні до нас”, - сказав він, додавши, що йдеться про сотні таких ракет.

Відповідаючи на запитання, яку максимальну кількість дронів одночасно може запустити ворог, він нагадав, що в новорічну ніч по Києву летіло 44 дрони. На думку речника, ворог використовуватиме для ударів по Україні таку кількість, яку їм дозволятимуть потужності власного виробництва та обсяги міжнародних закупівель.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська влада спільно з міжнародними партнерами робить усе можливе, щоб збільшити постачання систем ППО.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-