Більшість російських контрактників намагаються не потрапити на передову – розвідка

Більшість російських контрактників намагаються не потрапити на передову – розвідка

Укрінформ
У РФ більшість контрактників усіляко намагається уникнути пересування на передову в Україні.

Про це в ефірі «24 каналу» поінформував представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«(У РФ — ред.) навіть контрактники всіляко намагаються уникати у масі своїй і пересування на передову, і безпосередньої участі у штурмових операціях. Інша справа — що їх про це не питають», - сказав Юсов.

Читайте також: росія протягом року збирається «тихо» мобілізувати 400 тисяч військових – WP

За його словами, ниття цих осіб про те, що все погано, що командири — нездари, що президент РФ Володимир Путін всіх веде не туди, звісно, на загальні рішення і плани керівництва мало впливають.

«І завдання сьогодні - цю реальну картину жаху, безнадії і зневіри, яку бачать росіяни на тимчасово окупованих українських територіях, потрапляючи під дії українських Сил безпеки і оборони, донести до мешканців так званої РФ. Бо зараз цю реальність російська пропаганда, звісно, від них приховує, не показує», - заявив представник ГУР.

Він зазначив, що на відміну від ІПСО проти України, де росіяни можуть іноді дати 10 відсотків правди, а все інше закрити брехнею, всередині самої РФ російська пропаганда працює за принципом тотальної брехні.

«Тобто, у них там відбувається абсолютно перевернута реальність, і через це треба пробиватися. І ця критична маса (людей — ред.) обов'язково буде зрушена і впливатиме і на загальні настрої всередині самої РФ. Зрештою, це один із аргументів, який стримує путінський режим від подальшої публічної часткової (або насправді повноцінної) мобілізації і змушує його вдаватися до гібридних мобілізаційних заходів», - поінформував Юсов.

Читайте також: У Криму зростає протистояння між загарбниками та цивільними – ГУР

Він порекомендував українцям завжди (при створенні чи поширенні повідомлень — ред.) давати собі відповідь на питання: на що це повідомлення у цілому працює, чи допомагає воно українським Силам безпеки і оборони, українським військовим на передовій, українському командуванню і військово-політичному керівництву звільняти українські землі, відновлювати суверенітет і нищити окупантів, чи ні.

Як повідомлялося, у ГУР заявили, що політтехнологи РФ підготували черговий раунд дезінформаційної кампанії щодо України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-