Україна непричетна до атаки на російський корабель у Чорному морі – Гуменюк

Україна непричетна до атаки на російський корабель у Чорному морі – Гуменюк

Укрінформ
Ворог поширює фейки про нібито атаку українського безпілотного катера на російський корабель, який супроводжував цивільний транспорт у Чорному морі.

Про це під час брифінгу в Медіа-центр-Укрінформ сказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

За її словами, в умовах гібридної війни ворог потужно розгортає інформаційний фронт.

«Про те, що вони готують провокації в Чорному морі, ми попереджали заздалегідь. І це одна з подібних провокацій», - заявила Гуменюк.

Читайте також: Росія прагне встановити повне панування у Чорному морі — Гуменюк

Вона наголосила, що ніяких доказів щодо атаки корабля, окрім твердження російської сторони, немає.

«Це провокація та наганяння страху на судновласників, які хочуть співпрацювати з Україною», - додала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

У російських ЗМІ 1 серпня з'явилася інформація, що нібито Україна намагалася атакувати морським безпілотним катером російський корабель, який супроводжував цивільний морський транспорт у Чорному морі.

Читайте також: РФ погрожує цивільним кораблям, тероризує міста та знищує культурну спадщину – заступник Столтенберга

Як повідомляв Укрінформ, керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що Україна готова до того, що Росія може провести операцію під чужим прапором у Чорному морі та оперативно відреагує на такі дії викриттям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-