Україна готова долучитися до «зернової угоди» в будь-який момент – Гуменюк

Україна готова долучитися до «зернової угоди» в будь-який момент – Гуменюк

Укрінформ
Попри російські атаки на порти Дунаю та Великої Одеси, Україна готова долучитися до "зернової угоди".

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ сказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

Вона повідомила, що Росія розпочала активну агресивну діяльність з атаками на портову та зернову інфраструктуру України.

Читайте також: Росія прагне встановити повне панування у Чорному морі — Гуменюк

"Ми зафіксували вже 7 таких атак. Але попри руйнування, Україна готова хоч завтра долучитися до "зернової угоди" та виконувати свої зобов’язання перед світом", - заявила Гуменюк.

Вона додала, що Росія намагається переконати судновласників у тому, що українські порти не здатні працювати в режимі, необхідному для гарантування продовольчої безпеки у світі, та в такий спосіб переключити увагу на себе і запропонувати власну монополію.

Читайте також: Росії потрібно, щоб розвалився продовольчий ринок світу - Президент

"Україна здатна забезпечити роботу портів і здатна забезпечити безпековий компонент. Для цього нам потрібна міжнародна підтримка, гарантії ООН та Туреччини", - додала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська атакували іранськими дронами інфраструктуру портів Дунайського кластера. Пошкоджено майже 40 тис. т продукції, яку очікували країни Африки, Китай, Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-