У магістральній справі щодо агресії РФ вже понад 670 підозрюваних – Офіс генпрокурора

У магістральній справі щодо агресії РФ вже понад 670 підозрюваних – Офіс генпрокурора

Укрінформ
У магістральному кримінальному провадженні щодо вторгнення РФ в Україну вже наявно 674 підозрюваних, які є представниками військово-політичного керівництва РФ.

Про це у інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» поінформував керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов, передає Укрінформ.

«У магістральній справі по агресії маємо 674 підозрюваних особи. Це так званий елітарний злочин, підозрювані – люди, які мають надвисокі посади. Маємо 312 справ в судах по цій категорії і 20 вироків. Вироки – стосовно депутатів держдуми рф», - заявив він.

Читайте також: Росіяни за добу 74 рази обстріляли Херсонщину, один загиблий, восьмеро поранених

За його словами, прокурори разом із колегами з СБУ і Нацполіції ідентифікували сотні тисяч росіян, які перебувають в Україні. Бєлоусов зазначив, що є відповідні бази даних, де є всі ідентифіковані росіяни - військові, працівники розвідок. Керівник «Департаменту війни» сказав, що не всі з них вчиняли воєнні злочини.

За його даними, тих росіян, які, на думку правоохоронців, можуть бути причетні до воєнних злочинів, – десятки тисяч.

«Назвемо їм потенційно підозрюваними. А щодо офіційно підозрюваних є два великих напрямки: воєнні злочини і злочин агресії. По першому напрямку маємо 386 підозрюваних осіб. Із цих осіб по 225 направили обвинувальні акти в суд, і з направлених в суд маємо 54 засуджених особи. З 54 вироків 15 – реальні, не заочка. Як правило, це військові невисокого рангу, рядові або офіцери нижчої ланки», - поінформував представник ОГП.

Читайте також: Агента ГРУ, який хотів знищити ППО Дніпропетровщини, посадили на 15 років

За його словами, більшість засуджених отримали вироки за заочною процедурою, але тут є і певний відсоток військовополонених.

Як повідомлялося, 2 травня 2022 року у Офісі генпрокурора поінформували, що у «магістральному» кримінальному провадженні щодо вторгнення РФ в Україну уже фігурує 621 підозрювана особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-