Росія хоче перетворити захоплену Арабатську Стрілку на закриту військову базу - експерт

Росія хоче перетворити захоплену Арабатську Стрілку на закриту військову базу - експерт

Укрінформ
Ворог хоче перетворити захоплену Арабатську Стрілку на Херсонщині на закриту військову базу і витісняє звідти місцеве населення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив заступник директора Центру Близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

«Окупанти поставили задачу максимально витіснити цивільне населення з усіх сіл Арабатської Стрілки. Вони хочуть зробити з Арабатки одну велику закриту військову базу», - наголосив Данилов.

За його словами, для цього російські загарбники почали тиск навіть на формально лояльних місцевих мешканців, у яких рвуть або забирають документи на будинки, погрожують і виганяють їх з власного житла.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня на Херсонщині в селі Стрілкове, що на Арабатській стрілці, було знищено росіян в будівлі «МВД РФ».

Раніше стало відомо, що у Херсонській області колаборанти видають за новозбудований «урядовий квартал» на тимчасово захопленій Арабатській Стрілці будівлі українського оздоровчого проєкту «Еко-місто».

На тимчасово захопленій Херсонщині російські військові та колаборанти збираються на Арабатській Стрілці – там розміщують і «адміністрації», і проводять бойові навчання.

Читайте також: Росіяни за добу 74 рази обстріляли Херсонщину, один загиблий, восьмеро поранених

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-