Не варто ототожнювати російські атаки по Україні й удари безпілотниками по Москві - експерт

Не варто ототожнювати російські атаки по Україні й удари безпілотниками по Москві - експерт

Укрінформ
Заступник директора французького незалежного аналітичного центру «Фонд стратегічних досліджень» (FRS) Бруно Тертре вважає удари безпілотниками по Москві легітимними, адже атакуються лише військові об'єкти.

Як повідомляє Укрінформ, про це експерт заявив у інтерв’ю французькому телеканалу LCI.

«Війна вже давно ведеться на території Росії. При цьому слід пам'ятати, що це (удари по території Росії – ред.) цілком легітимно з точки зору законів війни, оскільки об'єктами обстрілів є лише військові об'єкти, а будівля, яка була об'єктом обстрілу в Москві, по суті, є міністерством пропаганди», - сказав Тертре.

Експерт також зауважив, що в результаті ударів по Москві ніхто з цивільного населення не постраждав, «тому не можна проводити паралелі, як це роблять деякі люди, між російськими бомбардуваннями українських міст і тим, що сталося 24 години тому (30 липня в Москві – ред.)».

Читайте також: У Міноборони РФ заявили, що їхні кораблі в Чорному морі атакували морські дрони

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти суботи, 30 липня, у столиці Російської Федерації пролунали вибухи. Унаслідок падіння БПЛА постраждала будівля «IQ-кварталу» в бізнес-центрі «Москва-Сіті».

1 серпня кілька безпілотників знову атакували столицю Росії, один з них влучив у ту саму будівлю в «Москва-сіті», що й попереднього разу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-