Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Знекровлення супротивника без відкритих лобових атак

Знекровлення супротивника без відкритих лобових атак

Блоги
Укрінформ
Яка ситуація склалася на Півдні після звільнення Старомайорського

Вода камінь точить. Методична робота СОУ  в районі Старомайорського призвела до того, що 127 МСД, яку командування РОВ підірвало з “комфортних” окопчиків, раптово втратила боєздатність, а у 60 ОМСБр трапився дуже жорсткий дезморал.

І це дещо розкриває туман війни.

З урахуванням ослаблення 127 МСД і втратою боєздатності 60 ОМСБр виникає питання – а що фланги?

А по флангах, дуже сильно в районі Приютного страждає 71 МСП, який недавно довелося дуже швидко доукомплектовувати через втрату боєздатності. Крім того, там вкопалися уперті із 247 ДШП.

Проте рано поки що говорити про те, що ось ми вже в Урожайному, а за ним у Завітному Бажанні, а там і Старомлинівка з дня на день повернеться до складу вільної України.

І, гадаю, так можна буде говорити не лише після того, як будуть вирівняні фланги, а й після того, як дуже важлива висота в Керменчику буде наша.

СОУ в даному секторі не просто наблизилися, а буквально впритул вже впираються в другу лінію оборони РОВ – основну, і на стримування цього тиску окупантам поки що є чим відповідати. Адже друга лінія – це переважно скупчення “заліза”, і та його частина, яка була зекономлена – залучається.

Наприклад, у тому ж Керменчику потрібно буде перемолоти підрозділи 5 ОТБр. Біля Приютного на нас чекають морпіхи з 336-ї ОБр МП та мотострілки з 34 ОМСБр. А в самій Старомлинівці засіла 136-а ОМСБр.

Тому не варто очікувати надто швидких результатів. Тактика СОУ є очевидною. Просуваючись і займаючи нові позиції, ми розпочинаємо процес знекровлення супротивника без відкритих лобових атак. В результаті монотонної й методичної роботи артилерії та всіх засобів ураження, полки й дивізії РОВ втрачають боєздатність. І коли вона стає критично низькою…

Не випереджаймо події, все йде за планом. Окупанти з червня не змогли утримати в короткостроковій перспективі жодної позиції та жодного населеного пункту на Півдні. Це все говорить про те, що незважаючи на їхню не маючу аналогів в історії (і це не сарказм) оборону та мінування, зупинити СОУ вони не можуть.

Слава нації!

Олександр Коваленко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-