Ворог проводить ротацію на Куп’янському напрямку, аби відновити штурмові дії - ОВА

Ворог проводить ротацію на Куп’янському напрямку, аби відновити штурмові дії - ОВА

Укрінформ
На Куп’янському напрямку наступальний темп росіян знизився, вони проводять ротацію та відновлення, аби відновити штурмові дії.

Про це на брифінгу повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Куп’янський напрямок. Щодо наступальних дій: темп ворога трохи знизився. Це пов’язано з тим, що йому нанесені досить серйозні втрати серед живої сили, озброєння і техніки. Зараз він проводить ротації, проводить поповнення. І це свідчить про те, що він має на меті відновити штурмові дії. Там наші позиції досить міцні. Так, дійсно, коли місяць тому такі активні бойові дії розпочалися, збільшилася “сіра” зона, зона обстрілів. Однак жодних позицій там не втрачено", - сказав Синєгубов.

Він додав, що в разі збільшення небезпеки для цивільного населення буде прийняте рішення про евакуацію, наразі такої потреби немає.

Читайте також: На фронті відбулося 21 бойове зіткнення – де «найгарячіше»

Начальник ОВА також підтвердив, що на вказаному напрямку побільшало саме авіаударів.

“Спочатку (періоду активних штурмових дій - ред.) ворог наносив майже щодня авіаудари, але по позиціях наших військових, тобто десь прорвати оборону, наші фортифікаційні споруди. Успіхів не мав. І дійсно, ось останній тиждень сконцентрував свої авіаудари - це стосується і Вовчанського напрямку так само - на місцевому населенні. Це приватний житловий фонд”, - зазначив Синєгубов.

Читайте також: Українські війська у наступі роблять акцент на розм'якшенні лінії оборони росіян - експерт

Він зауважив, що залишається важливим і важким Лиманський напрямок - це Борівська громада Ізюмського району. Там теж прифронтові села зазнають постійних ударів.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що на Куп‘янському та Лиманському напрямках Сили оборони щодня відбивають численні штурми, жодної позиції не втрачено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-