Міністр збройних сил Британії вважає, що контрнаступ ЗСУ йде за планом

Міністр збройних сил Британії вважає, що контрнаступ ЗСУ йде за планом

Укрінформ
Міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі вважає, що український контрнаступ відбувається згідно з планом, розробленим Україною спільно зі США та Британією.

Про це він сказав в інтерв’ю The Telegraph, передає Укрінформ.

"Україна виправдовує наші очікування. Вони широко застосовують план, який розробляли з нами, американцями та іншими минулої зими", — сказав британський міністр.

За словами Гіппі, Україна виявляє “належну обережність”, відмовляючись відправляти велику кількість людей та наданої союзниками зброї через щільні російські мінні поля.

"Це не голлівудський фільм. Тут не буде моменту, коли почнуть їхати танки, заграє музика, з'явиться картинка боїв, а потім – наприкінці – перемога у вересні", - зазначив британський урядовець.

Він також зазначив, що українські військові зберігають вогневу міць, аби у потрібний момент здійснити прорив.

"Ми чекаємо, що українці застосують другий ешелон (підготовлених військ - ред.) там, де вони вирішать", – додав урядовець.

Читайте також: Депутат Бундестагу закликає дати Україні більше зброї, а не критикувати ЗСУ

Як повідомлялося, раніше у німецькому виданні Bild вийшла стаття з фрагментами начебто документа Бундесверу під грифом «таємно», в якому неназвані офіцери критикують ЗСУ за брак злагодженості піхоти, артилерії та танків у боях і недостатнє застосування набутих під час навчання за кордоном навичок, що, мовляв, знижує ефективність наданої техніки.

Фото: news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-