У Мелітополі за тиждень партизани ліквідували щонайменше чотирьох загарбників - мер

У Мелітополі за тиждень партизани ліквідували щонайменше чотирьох загарбників - мер

Укрінформ
У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області за останній тиждень знайшли вбитими щонайменше чотирьох загарбників.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"За останній тиждень в різних частинах міста Мелітополя знайшли мертвими щонайменше чотирьох військових РФ, тіла яких були порізані. Це свідчить про те, що рух опору на тимчасово окупованих територіях не зменшується, а посилюється в очікуванні наших ЗСУ", - зазначив Федоров.

Також він підкреслив, що ворог на Запорізькому напрямку зазнає значних втрат, про що свідчить, зокрема, потреба у великій кількості крові для переливання. За словами Федорова, загарбники намагаються залучити до донорства місцевих мешканців, поширюючи заклики українською мовою здавати кров начебто для вагітних і онкохворих. Утім, з тих обсягів, які прагнуть отримати загарбники, стає зрозуміло, що кров потрібна саме для їхніх поранених.

Щодо долі місцевих колаборантів мелітопольський мер повідомив, що росіяни заміняють зрадників своїми "кадрами". Так, замінено "гауляйтерів" у Кирилівці, Приазовську, вже утретє - у Веселому. Поліцейських, які зрадили присязі і пішли працювати на росіян, масово усувають від посад, урізають їм зарплатню, звільняють після проходження поліграфа.

Читайте також: Росіяни переганяють військову техніку через Мелітополь вночі - Федоров

Зі зрадниками, які перестали влаштовувати "нових господарів", чинять по-різному, зазначив Федоров. Декому дозволяють далі займатися власними справами, а декому забороняють виїзд з окупованої території, щоб ті "дочекалися" ЗСУ.

Як повідомлялося, окупанти перекидають з Мелітополя до тимчасово окупованого Криму вантажівки, тягачі та іншу військову техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-