Росія від початку війни втратила близько 40 гелікоптерів «Алігатор» - розвідка Британії

Росія від початку війни втратила близько 40 гелікоптерів «Алігатор» - розвідка Британії

Укрінформ
Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року армія окупантів втратила приблизно 40 розвідувально-ударних гелікоптерів Ка-52, також відомих як «Алігатори».

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«У той час як українська армія продовжує великі наступальні операції в Запорізькій області, однією із найвпливовіших російських систем озброєння у цьому секторі є ударний гелікоптер Ка-52 HOKUM», – зазначають британські експерти.

Водночас в оборонному відомстві повідомили, що Росія втратила біля 40 «Алігаторів» після початку повномасштабної війни, однак цей тип техніки також завдав Україні великих збитків.

Читайте також: На Бердянському напрямку морпіхи із «Джавеліна» збили російський «Алігатор»

«Останніми місяцями Росія, швидше за все, забезпечила війська на півдні принаймні невеликою кількістю абсолютно нових варіантів Ка-52М: сильно модифікованого повітряного судна, враховуючи досвід війни у Сирії», – пишуть в Міноборони Британії.

Використання нового варіанту Ка-52 підтверджують фотографії, опубліковані у соціальних мережах, на яких «екіпаж позує біля нового гелікоптера та дякує доброзичливцям за відправку їм морального заохочення», йдеться у зведенні.

Ще одним важливим покращенням парку гвинтокрилів Ка-52 є інтеграція нової протитанкової ракети LMUR дальністю дії 15 кілометрів. Екіпажі «Алігаторів» швидко скористалися нагодою запустити цей тип озброєння за межі дії української ППО, додали у розвідці.

Читайте також: Українські зенітники вранці збили ворожий вертоліт Ка-52 на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що Чорноморський флот Росії змінив своє розташування у морі після виходу РФ із зернової угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-