Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Обидві цілі – просування та виснаження ворога – досягаються

Обидві цілі – просування та виснаження ворога – досягаються

Блоги
Укрінформ
Наступальна операція на Півдні: що відбувається на основних локаціях

Незмінно, трьома основними локаціями найзапекліших бойових дій на Півдні залишаються П’ятихатки, Роботине та Старомлинівка.

Старомлинівка. Контроль північного сектора Старомайорського завдає серйозних занепокоєнь командуванню окупантів. Очевидно, що ресурсом полку село окупантам не втримати.

На початку липня 5-й ОВА навіть довелося тягнути ресурс 49-ї ОВА, зона відповідальності якої – лівобережна Херсонщина, зокрема 34-а ОМСБр, для посилення в районі Мокрих Ялів своїх позицій, але не допомогла. СОУ продовжили рівняти фланги. У районі Приютного є успіх.

Роботине. СОУ не б’ють напряму, а охоплюють дуже складний опорник, поступово виходячи на висоти. Нам не так потрібне село, як території довкола нього. Відразу за ним починається основна лінія оборони, яка здебільшого розміщена в низині. Тільки російські генії могли таке вигадати.

Вирівнювання флангів йде за планом. Вихід на панівні висоти ознаменується черговими рекордами втрат РОВ.

Цікавий момент так само й у тому, що далі всі лінії оборони російських окупантів, аж до Токмака – це низини.

П’ятихатки, як я говорив раніше, сьогодні грають роль, дуже схожу з Бахмутом, тільки в дещо іншій іпостасі. Вони на себе тягнуть ресурс РОВ, які намагаються відбити це село.

Основний донор ресурсу – Василівка, яка є вершиною оборонного трикутника Василівка-Токмак-Мелітополь. Тому чекати в цій локації найближчим часом якоїсь феєрії адептам блокбастерів не раджу.

Також, у контексті визвольної операції на Півдні та завзятих критиканів того, що відбувається, хочу нагадати звільнення правобережної Херсонщини. Хто скаже, коли почався наступ на тому плацдармі? Фактично – у травні 2022 року. Коли було звільнено Херсон?

На Півдні триває повільна, дуже обережна, але визвольна операція, що поступово просувається. При цьому фіксується повне знекровлення окупантів. Обидві цілі, просування та виснаження ворога досягаються. Резервів РОВ для опору мало, оборона продавлюється.

Олександр Коваленко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-