Росія перекидає в напрямку Бердянська багато техніки та живої сили - Андрющенко

Росія перекидає в напрямку Бердянська багато техніки та живої сили - Андрющенко

Відео
Укрінформ
Через тимчасово захоплений російською армією Маріуполь в напрямку Бердянська фіксують масштабне пересування ворожих сил.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідні фото і відео з міста.

«Фіксуємо велике пересування ворожих сил через Маріуполь в напрямку Бердянська. Зафіксовано щонайменше дві колони по 30 одиниць протягом неділі з Новоазовського напряму в бік Мангуш/Бердянськ. Вантажівки з БК та причепленими гарматами класу «Рапіра», паливозаправники та автобуси з поки живою силою», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що це найбільше відкрите переміщення з початку літа.

Читайте також: У Маріуполі партизани знищили російський склад з боєприпасами

За словами радника мера, зараз партизани в Маріуполі встановлюють, чи це поповнення таборів підготовки замість особового складу, який минулого тижня було перекинуто на Бердянський та Маріупольський напрямки, чи пряме поповнення на лінії фронту в Запорізькій області.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

У Маріуполі партизани розклеюють українську символіку та листівки із закликами до російських солдатів здаватися.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу росіяни втратили майже дві роти – Тарнавський

Ворог перетворює місто та навколишні селища на військово-логістичний хаб. Він зосереджує свою військову техніку та склади безпосередньо біля житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-