На Таврійському напрямку за добу Сили оборони знищили 30 одиниць техніки РФ

На Таврійському напрямку за добу Сили оборони знищили 30 одиниць техніки РФ

Укрінформ
На Таврійському напрямку українські військовослужбовці за добу виконали 1211 вогневих завдань і знищили 30 одиниць озброєння та військової техніки росіян.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони України Таврійського напрямку майор Валерій Шершень, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом доби було виконано 1211 вогневих завдань, і це, відповідно, призводить до чутливих істотних втрат з боку ворога, Втрати ворога вбитими, пораненими і полоненими за добу склали: безповоротні – 72 окупанти, санітарні – 129 окупантів, двоє осіб у полоні. Було знищено 30 одиниць озброєння та військової техніки противника. Зокрема - 1 танк, 7 ББМ, 12 артилерійських систем та мінометів, а також знищено 7 складів боєприпасів ворога», - заявив Шершень.

Відповідаючи на питання про випадки здачі росіян у полон, речник зазначив, що нині полонених стало менше.

«За минулу добу у зоні відповідальності угруповання «Таврія» - 2 полонених, за дві попередні доби у полоні нікого немає. Усього за тиждень, що минає, тільки 6 полонених. Така тенденція», - поінформував він.

Відповідаючи на питання про те, що росіяни, імовірно, не бажають здаватися у полон, Шершень уточнив, що зараз просто триває «щільний вал» (обстрілів - ред.).

За його словами, українські військові вивчають і добре знають потенціал росіян, зокрема – працює розвідка.

«Ворог намагається контратакувати, щоб повернути втрачені позиції. Це те, що стосується нашого наступу і просування. І це регулярні окупаційні війська. Щодо оборони, то у районі Мар'їнки активно штурмують підрозділи «Шторм», - заявив речник.

Він зазначив, що українські військові мають ефективну протидію такій тактиці.

Читайте також: На Харківщині прикордонники знищили дрон-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, Шершень заявив, що Сили оборони мають перевагу в боях за Старомайорське на Донеччині.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-