Пам'яті медійника та військового Костянтина Гнітецького

Пам'яті медійника та військового Костянтина Гнітецького

Хвилина мовчання
Укрінформ
Телефоніст взводу зв’язку механізованого батальйону загинув під час мінометного обстрілу на Луганщині

Костянтин Гнітецький мешкав у Рівному, працював відеографом на телеканалі "Суспільне", а з 2020 року - в Управлінні культури та туризму Рівненської ОДА, де опікувався діджиталізацією.

Фото: Фейсбук-сторінка Alex Kharvat

Чоловіка мобілізували 5 березня 2023 року. У лавах ЗСУ Костянтин служив телефоністом у взводі зв’язку механізованого батальйону. На захисті країни він стояв лише чотири місяці. 16 липня внаслідок ворожого мінометного обстрілу біля населеного пункту Діброва на Луганщині життя військового обірвалося.

Про загибель 49-річного чоловіка написала дружина Оксана Фусик у Фейсбуці:

«Згасло моє Сонце… я раптом опинилася в якомусь суцільному мороці. Мабуть - вже назавжди вдова...Прости, ріднесенький, що не закрила, не вберегла, не вимолила. Тільки сподіваюсь, що це було миттєво...Ти загинув Героєм. Я не знаю, як жити далі, я просто не вмію жити без Тебе! Будьте прокляті, вбивці! Нема вам прощення і не буде ніколи».

Друзі і колеги згадують Костянтина як «професіонала з великої літери, талановиту  дисципліновану та надзвичайно працьовиту» людину. 

Як розповів "Суспільному" колега Олексій Бухало, він був знайомий із чоловіком багато років: "Разом робили програму "Так було". Він цікавився історією, краєзнавством. Було приємно і легко з ним працювати. Костя був не лише монтажером, а й професійним режисером. Завжди пропонував свої думки, тобто це було певною мірою співавторство. Він створював свої власні архіви, збирав відео".

"Мені дуже пощастило у житті, адже свого часу я працювала з Костянтином. Він монтував мої сюжети. Це надзвичайно світла, талановита людина. Пам'ятаю класний спогад про нього. Його маленька кімнатка, де він монтував, і торба зернят для своїх пацанів — голубів. Вони завжди прилітали до нього. І перед кожним монтажем він неквапливо їх годував. Чому відбувається саме так, що Бог забирає найкращих", — сказала колега Ольга Підгородецька.

Прощання із захисником України відбулося 22 липня на майдані Незалежності у Рівному. Поховали Костянтина Гнітецького на міському кладовищі Нове.

Фото: Суспільне

«Велике прохання - знайдіть хтось соняхи для мого Янгола. Він так їх любив…», - зазначила його дружина. 

Вічна пам'ять Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Костянтин Гнітецький, Фейсбук-сторінка Оксана Фусик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-