У Чорному морі Росія тримає ракетоносій із п’ятьма «Калібрами»

У Чорному морі Росія тримає ракетоносій із п’ятьма «Калібрами»

Укрінформ
Росія тримає у Чорному морі на бойовому чергуванні один ракетоносій із п’ятьма крилатими ракетами типу «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Залишається у морі малий ракетний корабель, який здійснював атаку, використавши три ракети, зараз він на своєму борту має п'ять», - поінформувала вона.

Гуменюк висловила думку, що цілком імовірно, що до цього ракетоносія можуть «підтягнутися» й інші, оскільки вони споряджалися, поновлювали запаси в пунктах базування і можуть бути долучені до бойового чергування протягом 2-3 годин.

Водночас речниця повідомила, що наразі російські кораблі не є активними в навігації, оскільки «усвідомлюють, що досить потужно заміноване територіальне море».

За її словами, основна навігація російських сил у морі зараз зосереджена на тому, щоб з азовських портів мародерити те, що можна вивезти, зокрема і зерно.

«Якщо будуть виявлені військові цілі, які прямуватимуть до портів Росії, то, як то кажуть, ми знаємо, що робити, маємо відповідне розпорядження і будемо реагувати відповідно до прийнятого рішення», - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Били у дві хвилі: Гуменюк про ракетний обстріл зернового термінала на Одещині

Як повідомлялося, Міністерство оборони України розглядатиме з 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів Російської Федерації та українських морських портів, що знаходяться на тимчасово окупованій Росією території України, як військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-