Бахмутський напрямок: Сили оборони тримають ініціативу і тиснуть ворога по флангах

Бахмутський напрямок: Сили оборони тримають ініціативу і тиснуть ворога по флангах

Укрінформ
На Бахмутському напрямку за добу Сили оборони знищили 80 та поранили 126 окупантів, знищено також 6 складів боєприпасів та ворожий БПЛА «Орлан 10».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«У нашій операційній зоні головними напрямками бойових дій є Бахмутський напрямок, де Сили оборони тримають ініціативу, штурмують, тиснуть ворога по флангах, наносять вогневі удари, ворог відчайдушно здійснює спротив. За цю добу 480 разів ворог наніс удари мінометами, ствольною та реактивною артилерією, здійснив 1 авіанальот. Загалом на цьому напрямку відбулося 15 боєзіткнень, в ході яких нам вдалося знищити 80 окупантів, 126 поранити, знищити 2 ворожих БМП, 6 польових складів з боєприпасами, 5 автомобілів і БПЛА «Орлан 10», - повідомив Череватий.

Читайте також: Сили оборони вночі знищили 18 ворожих повітряних цілей

За його словами, Лимано-Купянський напрямок залишається лідером по ворожих артилерійських ударах, зокрема, 568 разів різними типами і калібрами ворог бив по позиціях Сил оборони, здійснив 17 авіанальотів, 4 штурмів в районі Масютівки та Лиману-1. Внаслідок бойових зіткнень 20 окупантів ліквідовано, 55 зазнали поранення. Також знищено ворожу систему «Град», 2 міномети, 2 баражуючі боєприпаси «Ланцет», БПЛА «Орлан 10» та польовий склад з боєприпасами.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 липня 2023 року ліквідували понад 240 тисяч російських загарбників, і ще 530 осіб - за минулу добу. 

Фото: WM Blood

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-