В Україні майже 700 людей загинули і травмувалися від мін

В Україні майже 700 людей загинули і травмувалися від мін

Укрінформ
В Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії від мін та інших вибухонебезпечних предметів загинула 221 людина, ще 450 постраждали.

Про це повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ речник Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

“221 людина, на жаль, загинула від мін та вибухонебезпечних предметів з початку повномасштабного російського вторгнення і понад 450 людей отримали травми”, - сказав він.

Хорунжий закликав українців при виявленні вибухонебезпечного предмету негайно телефонувати на “101”. Він також не радить жителям деокупованих територій ходити на водойми, в поля, ліси і лісосмуги, а також непротоптаними стежками.

Читайте також: Уряд затвердив порядок використання коштів на гуманітарне розмінування у межах «United24»

Він розповів, що з моменту повномасштабного вторгнення піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 3 тисячі 49 авіабомб.

За цей час фахівці обстежили 91 тис. 401 гектар землі. В основному роботи з розмінування тривають на деокупованих частинах Донеччини, Миколаївщини, Харківщини і Херсонщини.

Пріоритетними є об’єкти інфраструктури, лінії електропередач і газогони, щоб “люди на деокупованих територіях себе комфортніше почували - були з водою, газом і світлом”, зазначив Хорунжий.

Піротехніки ДСНС використовують 13 спеціалізованих машин для розмінування, а також роботів.

У ДСНС сподіваються, що завдяки міжнародним партнерам до кінця року таких машин буде уже 20, і розмінування проводитиметься активніше.

Читайте також: В Україні у межах розмінування обстежили понад третину сільгоспземель — прем'єр

“Ми маємо потребу у 100 таких машинах. Це буде прорив і допомога для нашого цивільного сектору і відновлення країни”, - зазначив Хорунжий.

Також, за його словами, ДСНС потрібно збільшити кількість броньованих машин для перевезення боєприпасів до місць їх ліквідації.

Як повідомлялося, українські військові тестують отримані від Данії дрони для розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-