Остін: Учасники «Рамштайну» обговорили підготовку навчань українських пілотів на F-16

Остін: Учасники «Рамштайну» обговорили підготовку навчань українських пілотів на F-16

Укрінформ
Підготовка практичних тренувань українських пілотів на винищувачах F-16 була однією з головних тем засідання Контактної групи з питань оборони України.

Про це заявив за підсумками зустрічі в вівторок міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми заслухали співголів коаліції з тренування на літаках F-16, (представників – ред.) Данії та Нідерландів. Вони продовжують розвивати комплексний план навчання, щоби допомогти окремим дуже охочим українським пілотам навчитися керувати літаками четвертого покоління», - зазначив глава Пентагону.

Він поінформував, що під час зустрічі йшлося про забезпечення України додатковими потужностями протиповітряної оборони, а також боєприпасами.

Читайте також: США і союзники націлені на посилення бойової потужності ЗСУ – Пентагон

«Я попросив наших друзів надалі ретельно перевірити, що вони мають у своїх запасах озброєнь», - сказав Остін.

Крім того, за його словами, учасники «Рамштайну-14» обговорили нарощування виробництва боєприпасів для України в межах ініціативи Євросоюзу, а також на рівні двосторонніх домовленостей.

«Такі ініціативи чітко демонструють, що члени цієї Контактної групи продовжують задовольняти нагальні потреби України та водночас працюють над тим, щоб Україна отримала те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі», - додав міністр оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, 14-та зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» відбулася у вівторок у віртуальному режимі за участю близько 50 країн.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-