Вночі українська ППО знищила 38 повітряних цілей

Вночі українська ППО знищила 38 повітряних цілей

Інфографіка
Укрінформ
Вночі у небі України Сили оборони знищили 38 ворожих повітряних цілей.

Як передає Укрінформ, про це Повітряні сили Збройних сил України повідомляють у Телеграмі.

У ніч на 18 липня росіяни атакували Україну з південного напрямку шістьома крилатими ракетами "Калібр" та 36 ударними дронами типу Shahed.

Пуски "Калібрів" здійснювались, імовірно, з російського фрегата "Адмірал Ессен", дронів з району полігону Чауда (тимчасово окупований Крим).

Сили та засоби Повітряних сил ЗСУ знищили шість "Калібрів", 31 ворожий ударний дрон Shahed-136/131 та один розвідувальний БпЛА.

Крилаті ракети "Калібр" і переважну більшість дронів-камікадзе знищено на півдні – в Одеській та Миколаївській областях, решту ударних БпЛА уражено в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях, підкреслили у Повітряних силах.

Минулої доби, 17 липня, протиповітряна оборона знищила три ударні БпЛА типу Shahed, один "Ланцет" в дев’ять розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: Атака на Одесу: ППО збила усі шість «Калібрів», які летіли на місто

За поточну та минулу добу авіація Повітряних сил завдала до 15 групових авіаційних ударів по російських загарбниках, ідеться в повідомленні.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив у Телеграмі, що нічна атака російських загарбників на Одесу та Миколаїв з використанням ракет і дронів Shahed є ще одним доказом того, що РФ планує поставити під загрозу життя 400 млн людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-