Маляр - про загострення на Cході: ворог наступає на кількох напрямках, ЗСУ обороняються

Маляр - про загострення на Cході: ворог наступає на кількох напрямках, ЗСУ обороняються

Укрінформ
Ситуація на Сході напружена. На Харківському напрямку українські військові перебувають в обороні. На Донецькому - місцями рухаються вперед, а місцями — стримують ворога.

Про це повідомила у своєму Телеграм-каналі заступник міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

“Ворог два дні поспіль активно наступає на Куп‘янському напрямку на Харківщині. Ми в обороні. Ідуть запеклі бої, положення сторін змінюються динамічно по кілька разів на добу”, - написала Маляр.

За її словами, на Бахмутському напрямку українські війська рухаються поступово вперед. На південному флангу довкола Бахмута щодня є просування. 

"На північному фланзі намагаємось втримати зайняті позиції, ворог атакує. В самому Бахмуті ми обстрілюємо ворога, ворог - нас", - додала заступник міністра оборони.

Читайте також: Росія вивела у Чорне море 11 кораблів, серед них - два носії «Калібрів»

Вона уточнила, що на Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворог продовжує наступальні дії: "Наші оборонці продовжують їх ефективно стримувати. Тривають гарячі бої без зміни положень”.

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 16 липня 2023 року ліквідували близько 237 680 російських агресорів, за минулу добу - 500 осіб.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-