У Пентагоні вражені просуванням ЗСУ при контрнаступі

У Пентагоні вражені просуванням ЗСУ при контрнаступі

Укрінформ
Поточні темпи контрнаступу ЗСУ пояснюються тим, що поступ відбувається в дуже складних умовах. При цьому здобутки українських військових продовжують вражати.

Як передає Укрінформ, про це заявив директор Об'єднаного комітету керівників штабів армії США генерал-лейтенант Дуглас Сімс, повідомляється на сайті Пентагону.

"Вони (ЗСУ - ред.) використовують нове обладнання і роблять це, зазнаючи обстрілів і бомбардувань, не кажучи вже про масштабне мінування з боку росіян. І там, де вони набирають сотні метрів на день, а в деяких місцях, можливо, і кілометр на день, вони роблять це з великими витратами сил", - заявив Сімс, відповідаючи на питання про темпи просування наших солдатів.

Читайте також: Пентагон офіційно підтвердив, що касетні боєприпаси вже в Україні

Генерал-лейтенант підкреслив, що контрнаступ проходить "у прекрасній послідовності на полі бою", хоч і, можливо, не з тією швидкістю, якої хотіли б США.

"Це важкі бойові дії, вони ведуться у важкодоступній місцевості, під обстрілами, і, якщо врахувати все це, то це просто вражає", - додав Сімс.

Як повідомлялося, загалом українські воїни минулої доби ліквідували 550 російських окупантів, знищили 5 танків, 9 бойових броньованих машин, 24 артилерійських систем, 2 РСЗВ, 2 засоби ППО, 31 БПЛА оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети, 24 автомобілів та 10 одиниць спеціальної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-