«По той бік друзів немає»: Наєв розповів про встановлення 30 мінних полів на північному кордоні

«По той бік друзів немає»: Наєв розповів про встановлення 30 мінних полів на північному кордоні

Фото
Укрінформ
За останню декаду червня на лінії державного північного кордону встановлено 30 протитанкових мінних полів та загороджень з використанням більше 5,8 тисячі мін.

Про це командувач Об'єднаних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Ми продовжуємо створювати інженерні загородження безпосередньо по державному кордону. Риємо протитанкові рови, мінуємо місцевість», - повідомив він.

Уздовж північного кордону за останню декаду червня ЗСУ встановили 30 протитанкових мінних полів / Фото: КОС ЗСУ

Генерал-лейтенант зазначив, що, упереджуючи проникнення ворожих диверсійних груп та перетинання кордону бронетанковою технікою, встановлюються відповідні мінні поля.

«Ми розуміємо, що лінія державного кордону з нашими північними сусідами у цивільному вигляді ще нам довго не знадобиться, оскільки по той бік кордону друзів у нас немає. Тож поставлене завдання зробити прикордонну смугу для ворога непрохідною», - заявив Наєв.

Читайте також: Загрозливі напрямки на півночі будуть міцніше прикриті інженерними загородженнями - Наєв

Водночас він поінформував, що за останню декаду місяця було встановлено 30 протитанкових мінних полів та загороджень з використанням більше 5,8 тисяч мін.

Окрім того, за словами командувача Об'єднаних Сил ЗСУ, вздовж кордону обладнано близько 5 тисяч метрів траншей та 6,5 тисяч метрів протитанкових ровів, а також споруджено 80 перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу та вогневих позицій для важкої техніки.

Як повідомляв Укрінформ, Іспанія передасть українським прикордонникам мобільний шпиталь та броньовані медичні автомобілі, які дозволять евакуйовувати поранених із зони бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-