Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

«Ефект Гурульова» розхитує Росію

«Ефект Гурульова» розхитує Росію

Блоги
Укрінформ
Нашими "союзниками" у динамічному розвалі армії агресора ситуативно стають ті, хто нас щиро і чесно ненавидить

У ситуації з демаршем командувача російської 58-ї армії Івана Попова проти Герасімова цікава не сама постать Попова, а того, хто оприлюднив та зробив публічною заяву російського генерала, жорстко спрямовану проти Герасімова (ну, і, відповідно, проти Шойгу)...

Депутат держдуми Андрій Гурульов, відомий своїми обіцянками в ефірі пропагандистських каналів "жахнуть па Нідєрландам", оприлюднив аудіозвернення Попова у своєму телеграм-каналі.

Гурульов отримав мандат єдінароса після того, як хтось зі списку відмовився він нього. Цікаво, що з 2010-го по, ймовірно, 2016 він був начштабу та командувачем 58-ї армії. Воював і на Донбасі. Очевидно, Попов є його колишнім підлеглим і протеже.

Якихось серйозних політичних амбіцій чи позицій за Гурульовим не видно. І, тим не менше, він зробив значний політичний крок:

● по-перше, оприлюднив заяву Попова;

● по-друге, визнав, що в Бердянську було ліквідовано генерал-лейтенанта Олега Цокова (ймовірно, ще один знайомий Гурульова по ЮВО).

Таким чином, моя гіпотеза – Гурульов робить ці кроки, не маючи певного політичного плану чи амбіцій. Нещодавно він рекомендував Пригожину застрелитися, в одному зі своїх телеефірів. Він просто реально показує бардак, що відбувається в російській армії, причиною якого є Шойгу та Герасімов.

Путін не може змінити Шойгу та Герасімова на когось іншого, оскільки йому потрібні сірі й не харизматичні силовики, під його повним контролем.

Треба розуміти, що нашими "союзниками" у динамічному розвалі армії агресора на даний момент є ті, хто нас щиро і чесно ненавидить – такі як Пригожин, Попов – які щиро хочуть краще вбивати українців, і через це – атакують керівництво міністерства оборони РФ, а через нього – й самого солнцеликого пітуна. Бо, в імперії, генерали не можуть вишкіритися на фельдмаршалів. Це вам не "демократія по-маркусівськи"...

Цікаво, чи буде з Поповим продовження?

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-