ДБР передало Силам оборони 10 тонн конфіскованих автозапчастин з Росії

ДБР передало Силам оборони 10 тонн конфіскованих автозапчастин з Росії

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань запобігло ввезенню в Україну та передало на потреби Сил оборони понад 10 тонн автозапчастин виробництва російського концерну "ГАЗ" вартістю понад 3 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Для обходу санкцій представники РФ планували поставити в Україну контрабандну продукцію через треті країни. За розробленою організаторами схемою, товар спочатку оформлювався на білоруські фірми-прокладки, надалі направлявся на адресу європейських компаній, які вже начебто офіційно експортували продукцію в Україну.

Правоохоронці викрили оборудку під час спроби оформлення товару на Київській митниці.

Під час перевірки супровідних документів було встановлено, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками у російських рублях. Кінцевим отримувачем коштів є комерційна структура, банківський рахунок якої відкритий у Росії.

Запчастини вилучили та за ініціативи ДБР передали до Державної прикордонної служби. Завдяки цьому її транспортні засоби, пошкоджені під час бойових дій, будуть відремонтовані та допоможуть виконувати оперативні завдання із захисту України.

Продукцію російського виробника вилучено у межах кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 7 років.

Читайте також: ДБР затримало колишнього регіонала - його концерн працював на російський ВПК

Як повідомляв Укрінформ, ДБР вилучило на Хмельницький митниці російські автозапчастини на понад 26 млн грн. Їх направлять на потреби Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-