Легіон «Свобода Росії» планує нові рейди на територію РФ - The Observer

Легіон «Свобода Росії» планує нові рейди на територію РФ - The Observer

Укрінформ
Командир Легіону «Свобода Росії» повідомив, що його бійці планують здійснити ще один транскордонний рейд на територію РФ.

Як передає Укрінформ, про це Максиміліан Андронніков, позивний «Цезар», повідомив в інтерв’ю Observer.

«Це буде наша третя операція. Після цього буде четверта і п’ята. У нас амбітні плани», – сказав лідер антипутінського воєнізованого угруповання. «Цезар» додав, що легіон має на меті визволити усю територію Російської Федерації.

Легіон «Свобода Росії», що складається приблизно з 200 російських добровольців, здійснив рейди на території РФ у травні і червні. За словами Андроннікова, при цьому загинули двоє членів цього угруповання. Заяви Кремля про великі втрати серед партизанів легіону він назвав «тупою брехнею».

49-річний Андронніков - колишній фітнес-тренер, працював у Сочі та Санкт-Петербурзі. Після початку повномасштабного вторгнення Росії він переїхав до України. Прокуратура РФ висунула йому обвинувачення у низці злочинів, зокрема в держзраді.

Читайте також: Легіон «Свобода Росії» запропонував жителям Бєлгородської області евакуюватися в Україну

Очільник легіону визнав, що його ополчення може функціонувати лише з допомогою українських військових, однак сказав, що під час активних дій на російській території рішення приймалися самостійно. За його словами, наявна у них бронетехніка - переважно із захоплених в Україні російських трофеїв.

Діяльність «Свободи Росії» Андронніков назвав «спільною боротьбою» за майбутнє як України, так і РФ.

Очільник опозиційного військового угруповання також заявив, що розпуск ПВК «Вагнер» підвищує перспективи України на полі бою та висловив беззаперечну впевненість в успіху українського контрнаступу.

Читайте також: Путін визнав неготовність РФ до рейдів добровольців у Бєлгородську область

«Я впевнений, що контрнаступ України буде на 100% успішним», – підсумував Андронніков.

Як повідомляв Укрінформ, «Російський добровольчий корпус» і Легіон «Свобода Росії» провели успішний рейд на територію Бєлгородської області РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-