Гуменюк про ситуацію на ЗАЕС: Диверсія цілком ймовірна

Гуменюк про ситуацію на ЗАЕС: Диверсія цілком ймовірна

Укрінформ
Диверсія росіян на Запорізькій атомній електростанції досі цілком ймовірна, влада та військові ретельно стежать за ситуацією.

Про це в ефірі телемарафону сказала речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Диверсія цілком ймовірна. Ми розуміємо, що вона може бути використана як довготривалий шантаж, так і безпосередній тиск під виглядом таких дій, які будуть вчинені, типу підриву чи нагнітання обстановки", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Україна максимально контактує з партнерами щодо ситуації на ЗАЕС – Зеленський

Вона також зазначила, що влада та військові ретельно стежать за ситуацією на ЗАЕС й інформують населення відповідно до тої небезпеки, яка може бути.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2022 року російські війська захопили ЗАЕС. 22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на станції.

Читайте також: Росія нагнітає ситуацію із ЗАЕС, щоб переломити хід війни на свою користь - Маляр

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна ретельно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо Запорізької АЕС.

Головне управління розвідки Міністерства оборони 30 червня повідомило про те, що російський контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції.

Читайте також: У разі вибуху на ЗАЕС мешканці зони радіаційної аварії мають бути готовими до евакуації - МОЗ

Наприкінці червня 2023 року в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях провели масштабні навчання екстрених служб з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС.

Читайте також: «Гаряча» лінія зіткнення зараз перевищує 1200 кілометрів – Громов

4 липня Збройні сили України офіційно попередили про можливу підготовку російськими загарбниками провокації на Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-