На деяких напрямках сходу ворог почав залишати позиції – Міноборони

На деяких напрямках сходу ворог почав залишати позиції – Міноборони

Єдині новини
Укрінформ
Наші Сили оборони так потужно б‘ють ворога на сході, що на деяких напрямках їхні військові почали залишати позиції цілими підрозділами.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

За її словами «ставки настільки зросли, що ворог почав використовувати «загороджувальні загони» і зброєю, направленою у спини своїм, намагаються забезпечити стійкість війська».

Найгарячіше на сході зараз на Лиманському і Бахмутському напрямках. На Бахмутському напрямку - запеклі бої. Ворог міцно тримається за зайняті ним позиції.

Маляр також повідомила про ситуацію із просуванням українських військ.

"Про просування на флангах - до закріплення на позиціях повідомляти передчасно, адже ситуація може щогодини змінюватись. Сьогодні саме такий день - ситуація динамічно змінювалась. Тому на північному фланзі довкола Бахмута були бої, станом на кінець дня без суттєвих просувань. На північному фланзі подекуди сьогодні були просування", - сказала вона і додала, що у самому місті ворог завдяки нашим бійцям опинився у пастці. Пересуватись повноцінно не може, вийти з міста не може, пояснила Маляр.

Читайте також: ЗСУ просуваються в умовах переваги ворога у озброєнні — Маляр

Як повідомлялось, війська РФ протягом доби завдали 48 авіаційних ударів та здійснили 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-