У Росії після заколоту «вагнерівців» зросла недовіра до влади – Маляр

У Росії після заколоту «вагнерівців» зросла недовіра до влади – Маляр

Укрінформ
Серед росіян після заколоту ватажка приватної компанії «Вагнер» Євгена Пригожина зросла недовіра до вищого військово-політичного керівництва РФ.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр написала у Телеграмі.

За ії словами, «так званий «марш справедливості» збройного формування найманців Пригожина став поштовхом для зміни ставлення російських громадян та військовослужбовців до вищого військово-політичного керівництва РФ».

«Так, розгубленість і пасивність вищого начальницького складу російських ЗС під час спроби «вагнерівського» перевороту призвела до зростання недовіри офіцерського, сержантського та рядового складу до вищих чинів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС РФ», - зазначила Маляр.

Читайте також: Росія нагнітає ситуацію із ЗАЕС, щоб переломити хід війни на свою користь - Маляр

Крім того, за ії словами, «окремі командування оперативних об’єднань і з’єднань російських військ намагаються уникнути комплектування підпорядкованих військових частин (підрозділів) особами з місць позбавлення волі, незважаючи на потребу у відновленні втрат особового складу».

«Зазначене пов’язане з підвищеними ризиками дезертирства, проявів непокори та імовірних бунтів військовослужбовців з числа колишніх засуджених», - підкреслила Маляр.

Читайте також: Спроба заколоту «вагнерівців» посилила розкол серед силовиків РФ - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК «Вагнер» Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

У результаті наступу колона «вагнерівців» дісталася Липецької області Росії, що за 420 кілометрів від Москви.

Читайте також: Росіяни найактивніше перекидають техніку і солдатів на Запоріжжя та Донеччину - Генштаб

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого останній заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Пізніше слідче управління ФСБ припинило кримінальну справу про збройний заколот.

26 червня у зверненні до росіян президент РФ Володимир Путін закликав найманців ПВК «Вагнер» підписати контракт із Міноборони РФ чи іншими силовими органами, повернутися до рідних або «піти до Білорусі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-