У ЗСУ розповіли, як військові використовують платформу Delta

У ЗСУ розповіли, як військові використовують платформу Delta

Фото
Укрінформ
Офіцери Північного угруповання військ широко використовують платформу з ситуаційної обізнаності Delta, за допомогою якої військові бачать поле бою в режимі онлайн.

Про це у Телеграмі повідомив Об'єднаний пресцентр Сил оборони Північного напрямку, передає Укрінформ.

“Офіцери Північного угруповання військ широко використовують платформу з ситуаційної обізнаності Delta”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кабмін ухвалив рішення щодо запровадження системи Delta у Силах оборони

Зокрема, нею користуються в своїй щоденній діяльності офіцери підрозділів цивільно-військового співробітництва угруповання. Платформа забезпечує військових різними актуальними та перевіреними даними про ворожі сили.

Також в систему Delta інтегровані чат-боти “єВорог” та “STOP Russian War”, розроблені Міністерством цифрової трансформації та Службою безпеки України.

Платформа та сервіси Delta побудовані за стандартами країн-членів НАТО та повністю сумісні із натівськими аналогічними рішеннями. Вся новітня західна техніка, що надається союзниками України для відбиття російської агресії, майже автоматично інтегрується в Delta.

Читайте також: США запустили у космос розвідувальний супутник

За словами одного з офіцерів ЦВС, платформа Delta постійно вдосконалюється та додається новий функціонал, що дає можливість отримати значну перевагу над ворогом.

Як повідомлялося, Delta – це платформа з ситуаційної обізнаності, яку створив Центр інновацій та розвитку оборонних технологій Міністерства оборони України.

Рішення про затвердження системи Delta в Силах оборони України було ухвалене 4 лютого 2023 року на засіданні Кабінету Міністрів. Також уряд дозволив розмістити Delta в хмарах поза межами України, що дозволяє захистити систему від атак ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-