На сході йдуть важкі бої - за добу понад 30 бойових зіткнень на чотирьох напрямках

На сході йдуть важкі бої - за добу понад 30 бойових зіткнень на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Авіація сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника та п'ять його артилерійських засобів на вогневих позиціях”, - ідеться в повідомленні.

Сили оборони України протягом доби уразили два райони зосередження російської армії та п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях.

Читайте також: Росія вночі атакувала Україну ракетами й «шахедами» - Генштаб

В Генштабі наголошують, що Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну. Незважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо повного захоплення територій України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах. Розпочалось переміщення підрозділів Збройних сил Російської Федерації, що проходили підготовку на білоруських полігонах, для їх подальшої участі у бойових діях на території України.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Завдав авіаційних ударів по місту Суми та в районі Катеринівки Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, Бачівська, Ходиного, Катеринівки Сумської області та Ветеренарного, Козачої Лопані та Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Петро-Іванівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна та Куп’янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Берестове, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії південно-східніше Оріхово-Василівки та західніше Бахмута.

Читайте також: Росіяни обстріляли селище Кіндійка на Херсонщині, є поранені

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали більш як 10 населених пунктів, серед них - Краматорськ, Костянтинівка, Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Керамік, Авдіївка, Сєверне, Водяне та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку, незважаючи на ворожі авіаційні удари та вогонь артилерії, українські захисники відбили усі 14 атак агресора в районі Мар’їнки. Ворог здійснив обстріли понад 10 населених пунктів. Під вогонь потрапили, зокрема, Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка і Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку агресор завдав авіаційного удару в районі Благодатного Донецької області. Здійснив обстріли більш як 10 населених пунктів, зокрема, Благодатного, Вугледара, Богоявленки, Шахтарського, Золотої Ниви та Вугледара Донецької області.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони просуваються вперед - росіяни втратили ще майже три роти

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Ворог здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, серед них - Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка Запорізької області; Марганець, Нікополь Дніпропетровської області; Антонівка Херсонської області та Херсон.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 липня 2023 року ліквідували близько 230 тисяч 260 російських загарбників, 600 із них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-