У Повітряних силах не виключають, що Іран може постачати Росії дрони Mohajer-6

У Повітряних силах не виключають, що Іран може постачати Росії дрони Mohajer-6

Єдині новини
Укрінформ
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат не виключає того, що Росія може отримати від Ірану не тільки БПЛА Shahed, а й Mohajer-6, бо співпраця Тегерана та Москви у цьому напрямі триває.

Про це він сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Те, що противник постійно отримує з Ірану ударні БПЛА, ніхто в цьому не сумнівається. Це видно по перельотах з Тегерана в Москву військово-транспортних літаків, які є регулярними. Так само як і перевезення, ймовірно, морським шляхом Каспійським морем. Це Астрахань та Махачкала, які готові без проблем приймати іранські вантажі. Тому питання в тому, який обсяг готовий Іран надавати й надалі Росії та чи буде це у майбутньому зроблено в інший спосіб, типу як Росія їх виготовлятиме на своїй території чи на територіях інших держав. Зрештою, співпраця Ірану із Москвою триває, не лише Shahed, можливо й інші типи БПЛА будуть доставлятися на територію держави–окупанта, скажімо такі, які Mohajer-6», - сказав Ігнат.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

За його словами, при цьому міжнародні партнери оголошують пакетами допомогу Україні, в яких йдеться про різного плану підтримку, в тому числі й ту, яка пов’язана із ППО. Вони не інформують про точну кількість, аби не давати ворогу інформацію.

Читайте також: ЄС збирається продовжити санкції проти Ірану через постачання зброї до Росії

«Безумовно, ми залежимо від цих поставок. Ви бачите інтенсивність ведення протиповітряного бою», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат припустив, що Іран для постачання Росії «Шахедів» використовує не лише повітря, а й море. Іран використовує прямий шлях для поставок зброї в Росію, з яким країни Заходу нічого не можуть зробити. Через Каспійське море з Тегерана до Москви йде дедалі більше можливих вантажів зі зброєю. Експерти вважають, що цей маршрут використовується для перевезення безпілотників, куль і мінометних снарядів, які Росія закупила для війни в Україні.

Фото: ISW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-