ЗСУ уразили 24 артилерійські засоби ворога на вогневих позиціях

ЗСУ уразили 24 артилерійські засоби ворога на вогневих позиціях

Дані Генштабу
Укрінформ
За минулу добу підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян, три склади боєприпасів та 24 артилерійські засоби на вогневих позиціях.

Таку інформацію Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

"Минулої доби противник завдав 8 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ, військових та цивільних інфраструктурних об’єктах Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Зокрема, внаслідок ракетного удару крилатою ракетою наземного базування “Іскандер-К” по школі в Сергіївці на Донеччині – 2 цивільні людини загинули і 6 поранено, школа повністю зруйнована. Внаслідок обстрілу російськими окупантами житлового будинку в Антонівці на Херсонщині отримала поранення родина з дитиною. Загалом, пошкоджено близько 30 цивільних житлових будинків", - ідеться в повідомленні.

Імовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою, попереджають у Генштабі.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулося 22 бойових зіткнення.

Читайте також: На фронті маємо просування вперед на всіх напрямках - Зеленський

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли близько 15 населених пунктів. Зокрема, під вогонь потрапили Красні Лози, Грем’яч, Богданове Чернігівської області; Волфине, Костянтинівка, Басівка Сумської області та Гатище, Огірцеве і Дворічанське на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Новоселівського Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Кислівки, Котлярівки та Берестового Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Путникове, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Куп’янськ і Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни проводили наступальні дії в районі Серебрянського лісництва, успіху не мали. Завдавали авіаційних ударів у районах Невського і Білогорівки Луганської області та Спірного і Роздолівки на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам’янське, Роздолівка і Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Хромового. Завдав авіаційних ударів в районах Торецька і Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема, Васюківка, Богданівка, Маркове, Іванівське, Олександро-Шультине та Озарянівка Донецької області.

Читайте також: Череватий: На Бахмутському напрямку діє потужне угруповання – 50 тисяч росіян, понад 300 танків

На Авдіївському напрямку за підтримки авіації ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського. Здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Серед них Бердичі, Ласточкине, Степове, Тоненьке, Первомайське, Нетайлове та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі Мар’їнки. Водночас ворог завдав авіаційного удару біля цього міста. Здійснив артилерійські обстріли близько 10 населених пунктів, зокрема, Красногорівки, Мар’їнки, Георгіївки та Побєди Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Благодатного та Золотої Ниви. Здійснив обстріли близько 15 населених пунктів. Зокрема, постраждали Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка, Богоявленка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Безуспішно намагався провести наступальні дії в районі Рівнополя, зазнав втрат. Завдав авіаційного удару в районі Антонівки Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли понад 50 населених пунктів. Серед них Новодарівка, Левадне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка Запорізької області та Дудчани, Антонівка, Херсон, Степанівка, Дніпровське Херсонської області.

Читайте також: ЗСУ продовжують тиснути на російських загарбників на півдні – Гуменюк

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та 1 - по зенітно-ракетному комплексу. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 3 склади боєприпасів, 24 артилерійські засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ противника", - підсумували в Генштабі ЗСУ.

Як повідомлялося, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року ліквідували близько 228 тисяч 340 російських загарбників.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-